Spring udUdskriv

Spring-ud-historie, Viborg: Udspring som 14-årig

Morten er 16 år, bøsse og sprang ud for sine forældre allerede som 14-årig. Hvordan gik det?

Jeg hedder Morten Hansen og jeg er en helt "normal" 16 årig dreng. Normal ?- måske skiller jeg mig ud fra flertallet, men for mig er det nu helt normalt at være bøsse. Det har det nu ikke altid været og det er det nok heller ikke for mange andre unge, man ved det egentlig godt, men hvad gør man ? Man holder det for sig selv og er bange for at ens venner og familie stadig ville kunne lide en hvis de vidste det.

Jeg var omkring 11-12år da jeg begyndte at tænke over, at jeg egentlig bedre kunne lide drenge end piger. Jeg prøvede at være kæreste med et par piger da jeg var omkring 12 men det var ikke rigtigt mig.

Ca. 2 1/2 år efter blev jeg på en eller anden måde kæreste med en pige der hed Stine. Men hun slog heldigvis op med mig, og det endte med at jeg fortalte hende at jeg vist nok var til fyre.

På det tidspunkt gik jeg i folkeskolen, der havde jeg en god ven der hed Kathrine. Kathrine var også gode venner med Stine så jeg besluttede mig for, at begge to lige så godt kunne vide det, så jeg fortalte det til Kathrine.

I løbet af en måned havde jeg fortalt det til alle mine venner, jeg opdagede nemlig til min store overraskelse, at næsten ingen havde noget imod mig som bøsse.

Men det gav mig et lille problem, jeg ville nemlig ikke bade med drengene fra min klasse efter de havde fået det at vide, så jeg fik lov til at vente med badet til jeg kom hjem. Jeg havde faktisk en bolleven i min klasse men han prøvede sig nok bare af, for han er hetro nu.

Efter jeg var sprunget ud overfor mine kammerater, måtte jeg også fortælle min familie det, de skulle få det at vide fra mig. Mine forældre er skilt og jeg bor hos min far.

En dag hvor jeg var hjemme hos min mor spurgte hendes mand om jeg havde problemer med kærligheden, jeg sagde ja og så spurte han lige ud om jeg var bøsse.

Min far fik det at vide nogle dage efter, på vej hjem fra en tur i byen. Hele min familie accepterer mig som bøsse, og det er jeg meget glad for de gør.

Den 9. August 1998 startede jeg på efterskole. Jeg fortalte det ikke til andre end min dansklærer, som ikke mente at jeg skulle fortælle det til nogen.

Jeg havde det af helvede til og bestemte mig til alligevel at fortælle en god ven der hedder Line det.

Det viste sig at begge hendes stedbrødre faktisk var bøsser, og hun havde slet ikke noget imod det. Faktisk var hun glad for at jeg var bøsse, hun mente at bøsser var nemmere at snakke med end heterofyre.

Få uger efter havde jeg fortalt det til alle dem jeg snakkede mest med, og omkring jul viste alle 108 elever at jeg var bøsse. Der kom kun få kommentarer men de fleste syntes det var helt fint. Det blev jeg faktisk overasket over, 108 elever og ingen problemer overhovedet.

Alle viste nu at jeg var bøsse, men jeg kendte ikke rigtigt andre ligesindede. Så en dag tog jeg telefonen og ringede til Ungdomstelefonen for bøsser og lesbiske. Der kom jeg til at snakke med en sød lesbisk pige, som sendte mig et eksemplar af Panbladet.

Der læste jeg at der var noget der hed Fristedet i Herning, så jeg tog mig sammen og tog derind. Jeg kom til at snakke med nogle søde fyre, der fortalte mig at jeg kunne komme med til en fest som Fristedet holdt en måneder senere.

Festen startede med spisning, der var vel en 15-20 mænd de fleste nogle årtiger ældre en mig.

Men der var da heldigvis to unge jeg kom til at snakke med. Da klokken blev 22 kom der endelig nogle flere yngre og til sidst har der været omkring 90 stykker. Jeg lærte en fyr på 20 at kende, jeg lærte hans venner at kende. Og før jeg vidste af det kom jeg på Pan i Ålborg, med i Manton i Viborg, på Pan i Århus, med til fest i Viborg og lærte mange nye mennesker at kende.

Mange tror det er svært at være bøsse i Midtjylland, selvfølgelig er der lidt sladder men ikke mere end i byerne. Jeg er nu glad for at være sprungen ud, hvis du ikke er så gør det dog. vi lever heldigvis i et land med gode vilkår, og der er foreninger over hele landet.

PAS PÅ DIG SELV

Hilsen en åben bøsse i provinsen.

1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG