BlandetUdskriv

Foredrag

Få besøg af unge homoseksuelle fra Gå-ud-gruppen

Der er bøsser og lesbiske overalt i samfundet. Dem der påstår at de ikke kender en homoseksuel bør nok egentlig sige at de ikke kender nogen som de ved er homoseksuelle.

Statistisk set er der mindst én homoseksuel i hver skoleklasse (med over ti elever) og der findes både homoseksuelle lærere, købmænd, buschauffører, elektrikere og embedsmænd. Så alle kommer på et eller andet tidspunkt i kontakt med nogen der er homoseksuelle.

Alligevel er der mange der aldrig rigtigt har talt eller hørt om homoseksualitet. En nylig landsdækkende undersøgelse viser at 80% af danskerne aldrig hørte om homoseksualitet i seksualundervisningen. I aldersgruppen 15-24 år havde over 70% ikke modtaget seksualundervisning hvor emnet homoseksualitet blev berørt.

Nogle lærere føler at det er svært at bringe emnet på bane. De er enten selv generte ved at tale om det, føler sig ikke "kloge" nok på området eller føler ikke at eleverne er klar til at høre om det. Her kan det ofte hjælpe at få et par "eksperter" på besøg.

"Gå-ud-gruppen" er et tilbud hvor folkeskoler, ungdomsuddannelser, højskoler, efterskoler, virksomheder, mm. kan få en bøsse og en lesbisk ud og fortælle om deres personlige erfaringer. Det er en spændende og vedkommende måde at diskutere seksualitet på, hvor eleverne får mulighed for at stille alle de spørgsmål de har om emnet og kan derigennem få debatteret de fordomme om homoseksuelle der stadig er i samfundet.

Er du/I interesseret i at udvide dit/jeres kendskab til bøsser og lesbiske, så kontakt en Gå-ud-gruppe i nærheden og få et besøg. Et Gå-ud-gruppe-arrangement koster gerne et mindre beløb som ubeskåret går til sociale, kulturelle og politiske aktiviteter for bøsser og lesbiske.

Er du elev på en skole og kunne godt tænke dig at der blev arrangeret et Gå-ud-gruppe-arrangement kan du (evt. anonymt) lægge en seddel til din lærer/rektor og bede om at det bliver arrangeret. (Du kan evt. printe denne side ud til læreren/rektoren)

 

Her er kontaktmulighederne til Danmarks Gå-ud-grupper:

 
Gå-ud-gruppen i København
LBL, Københavnsafdelingen
Teglgårdsstræde 13-Baghuset
1452 Kbh. K
Tlf: 3313 1948 (ons. 17-19)
Fax: 3336 0083
E-mail: lbl@lbl.dk


 
Gå-ud-gruppen i Århus
LBL, Århusafdelingen
Jægergårdsgade 42-Baghuset
8000 Århus C
Tlf: 8613 1948 (tirs. & fre. 11-15)
Fax: 8613 0919
E-mail: lbl-aarhus@lbl.dk


 
Gå-ud-gruppen i Odense
Lambda, Fyn
Vindegade 100-kælderen
5100 Odense C
Tlf: 6617 7692 (ons. 18-20)
E-mail: lambda@lambda.dk


 
Gå-ud-gruppen i Aalborg
LBL, Aalborg-afdelingen
Toldbodgade 27-kælderen
9100 Aalborg
Tlf: 9816 4507 (ons. 17-19)


 
Gå-ud-gruppen i Hjørring
GayNord
Postboks 243
9800 Hjørring
E-mail: redaktion@gaynord.dk

1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG