Spring ud

Spring-ud-historie, Sakskøbing: Far: 'Bøsser ulækre og lesbiske syge i hovedet'

Ung bøsse på Lolland

På nuværende tidspunkt sidder jeg her som 19-årig på Maribo Gymnasium og nyder min frihed som åben bøsse i et lille provinsmiljø. Og når jeg tænker tilbage på den lange, smertefulde proces det var at erkende min seksualitet overfor mig selv og andre, kan jeg kun komme til den konklusion, at det har gjort mig til den "stærke" person jeg er nu.

Mine overvejelser om min anderledes sekskuelle tendens begyndte allerede i 6. klasse på Sakskøbing Skole. På det tidspunkt havde jeg nået puberteten før de andre drenge i min klasse, og blev af den grund mobbet ekstremt meget. Det at jeg havde fået hår på pikken, og at min stemme var gået i overgang, var nok til at alle drengene så skævt til mig. I takt med at min krop udviklede sig, ligeså gjorde mine seksuelle tanker og fantasier, og jeg blev meget forvirret over min tiltrækning til mit eget køn. Hele mit liv var jeg blevet opdraget af min far til at mene, at bøsser var ulækre, og de lesbiske var syge i hovedet. Det kunne jo selvfølgelig ikke forliges med mine overvejelser og tanker, og jeg begyndte at isolere mig fra min familie. Psykisk havde jeg det meget slemt, indtil at jeg fandt ud af, at jeg var i stand til at give noget, som drenge i den alder vil ha': sex.

Derefter begyndte mange af mine klassekammerater at komme forbi om eftermiddagen til et hurtigt put. De så det ikke som forkert, fordi at de jo ikke lavede noget forkert. Det var jo mig der gjorde alt arbejdet!! Dette blev ved helt op til 8. klasse, hvor de igen begyndte at hakke på mig. Dog ikke så slemt, idet at jeg jo havde en klemme på dem. De ønskede jo ikke, at pigerne skulle vide hvad de havde lavet med mig!!

Så for at slippe lidt væk fra det hele, tog jeg på ferie hos min fætter i København. Og da opdagede jeg til min store forbavselse, at hans kæreste var en mand!!!!! Hele min tankeproces brød sammen, og jeg fortalte ham alt. En kæmpe byrde var blevet fjernet fra mine skuldre, og jeg kunne igen trække vejret ordentligt!! Dog var jeg nødt til at holde låg på mine følelser hjemme på Lolland, da både Sakskøbing by og mine forældre tilhører den borgerlige del af den Danske befolkning.

Så tog jeg et år til USA, et år hvor jeg ændrede mig selv fundamentalt. Alt skulle prøves. Fra at have været skolens stille dreng blev jeg til et festfyrværkeri af indestængte følelser og lyster. Det år fik jeg min første kæreste af mit eget køn!!! Nu var der ingen vej udenom. Helvede var brudt løs, og jeg måtte bare lade mig rive med. Jeg blev hvirvlet ind i en forvirrende malstrøm af mennesker og ansigter, tanker og lyster, dårlig samvittighed og skyldfølelse. Det var jo forkert, hvad jeg lavede. Jeg var jo ulækker og syg. Min fars opdragelse sad dybt forankret i mig!!!!

Mit år i USA var slut, og jeg måtte igen vende næsen hjem til Lolland. Mit hjerte var ved at briste!! Jeg ville ikke tilbage til det helvedeshul, hvor jeg ville være alene mod alle andre. Jeg begyndte på Maribo Gymnasium fuld af tvivl om hvad jeg skulle gøre. Selvmord var tit det jeg tænkte mest på, og flere gange blev det også forsøgt ført ud i livet!! Gudskelov aldrig med succes. I løbet af 1.g. gemte jeg mig under titlen "jeg er biseksuel" og alle i min klasse havde efterhånden affundet sig med det. Men efter at jeg var flyttet fra Sakskøbing til Maribo, fra mine forældre til mit eget, så voksede modet efterhånden, og til sidst fik jeg taget mig sammen. Sidste skoledag i 1.g. sprang jeg ud foran hele skolen nede ved Maribosøen!!!! Selvfølgelig var jeg bange for folks reaktioner, men istedet for skældsord og tæsk fik jeg bifald og skulderklap!!!!!!!!!!!! Alle mine bange anelser blev gjordt til skamme, og mine jævnaldrende viste sig at være mere forstående end jeg kunne have drømt om!

Nu er det snart 2 1/2 år siden, og negative holdninger er stort set udeblevet! Jeg kan gå i byen på Mona Lisa uden at der bliver kigget skævt til mig, og folk tager det ganske naturligt at jeg kommer sammen med fyre. Nu er jeg så tilknyttet SABL i Nykøbing Falster, et fristed for os "anderledes" mennesker hernede på Sydhavsøerne. Jeg er også kommet så langt i min selverkendelse, at jeg er begyndt at tage ud og holde foredrag om min seksualitet og min skabs-fase.

Mange steder i landet ses der stadig skævt til homoseksuelle, og fordommene blomstrer videre, men man kan samtidig blive overrasket, og se sine egne fordomme blive gjort til skamme!!

Tiden med det nedsættende "Bøsse-Boye" er forbi, istedet har det fået en opløftende klang fulgt af smil og de bedste venner.

1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG