Spring udUdskriv

Spring-ud-historie, Fredericia: Lesbisk i Fredericia

I dag er det ca. 2 år siden Henriette første gang sprang ud som lesbisk. Dengang var hun 19 og gik på Handelsskolen i Fredericia.

Som barn var jeg som alle andre piger. Jeg legede med Barbier og køkkengrej, men det blev jeg hurtigt træt af. Jeg har en 2 år ældre bror, som jeg legede meget med, …og hurtigt fandt jeg ud af, at jeg følte det mere rigtigt at lege med "He-man", biler, spille fodbold og lege cowboyder og indianere. Nu kan jeg jo ikke gi’ min bror skylden for at jeg er som jeg er….jeg var bare meget forvirret. Efterhånden som jeg blev ældre og rykkede op i klasserne blev jeg stadig mere frustreret. Det skal lige siges, at jeg i skolen var meget indelukket og ingen selvtillid havde. Jeg fik nogle af de højeste karakterer og blev derfor mobbet og udnyttet.

I 4. Klasse startede der en ny pige i klassen, som jeg hurtigt lukkede ind i varmen. Vi blev bedste veninder, men med mig skete der noget, som jeg først for få år siden kunne definere. Hver eneste gang vi legede sammen bankede mit hjerte vildt uden at jeg vidste hvorfor. Nogle år senere fandt hun en ny veninde og jeg var knust – og stadig anede jeg intet.

Så kom seksualundervisningen, men der hørte vi bare om "æggeledere" og "penis & vagina"… ja, hvordan mænd og kvinder laver babyer. Ok, vi piger lærte hvordan man bruger tampon og bind, og fyrene lærte at rulle et kondom over en banan. Alt i alt lærte vi meget lidt, og jeg blev derfor ikke klogere hvad min seksualitet angik.

I mellemtiden havde jeg fået et kvindeligt forbillede, og hurtigt fik jeg følelser for hende. Jeg vidste ikke noget om homoseksualitet, kun at alle sagde at det var noget "smuds" og imod bibelen. Jeg bildte mig selv ind at hun bare var alt hvad jeg ønskede i en moder, men samtidig følte jeg mig "beskidt", fordi jeg vidste det var løgn.

I skolen begyndte piger og drenge at komme sammen, kysse og have sex, …men ikke jeg. Jeg kom så sammen med to fyre, men det var mere for at beskytte mig selv og afprøve mig selv. Det førte ikke til noget – ikke engang kysse dem kunne jeg.

Efter folkeskolen startede jeg på Fredericia / Middelfart Handelsskole. I sommerferien op til dette, havde jeg overvejet selvmord grundet usikkerhed og angst. Handelsskolen skulle give mig en mulighed for at starte på ny, jeg ville være en anden. Efter et halvt år på HH gik det ikke længere, og jeg startede med at arbejde ved Post Danmark – jeg tænkte ikke længere på hvad jeg kunne være, for jeg vidste det jo ikke engang. Jeg tror dog min bror vidste det. Sporty Spice er min uopnåelige kærlighed, og en dag spurgte min bror: "hvad ville du gøre hvis Mel C lå i din seng??". Og uden at tænke over det sagde jeg: "hoppe i den." Jeg var dybt chokeret over min egen reaktion, men samtidig følte jeg mig dybt lette. Min storebror grinede, men har så senere fattet pointen.

Jeg startede på Handelsskolen igen, men denne gang på en anden linie og denne gang var jeg mere selvsikker. Det første halve år skete intet, men så begyndte jeg at bruge Internettet. Jeg chattede hele aftenen med folk fra hele verden og hurtigt fandt jeg ud af, at jeg ikke var alene. En dag sad jeg og chattede med en pige fra USA om Spice Girls. Hun stillede mig et spørgsmål, der atter fik mig til at indse, at jeg måske ikke var helt "normal". Hun havde længe ønsket at være sammen med en pige, men syntes det var forkert. Hun spurgte mig: "Hvad ville du gøre hvis Scary Spice kyssede dig på munden?" Jeg skrev så igen, at jeg ville kysse hende! Fra den dag af var pigen fra nettet og jeg "kærester".

To måneder senere sprang jeg ud overfor min veninde på skolen. Jeg havde længe tænkt over en "Spring ud tale", men jo mere jeg øvede mig, jo mere kikset blev den. Jeg tænkte mest på folks reaktion; om de ville hade og foragte mig eller om de ville sladre til lærerne og mine forældre. ALT fór igennem hovedet på mig. I de to måneder før jeg sprang ud, havde jeg læst mig til lidt støtte i diverse bøger, foldere og aviser. Desværre anede jeg på det tidspunkt ikke der var noget, der hed Pan-bladet eller at der eksisterede ungdomsgrupper, hvor jeg kunne have henvendt mig til.

Først fortalte jeg min veninde, at jeg havde fået en kæreste, og så spurgte hun om, hvad "han" hed. På det tidspunkt rystede jeg lidt, men sagde så, at det altså var en pige. Nu er det sådan, at jeg godt kan lide at chokere folk, så jeg blev godt skuffet, da hun bare stod og smilede. Vi talte meget om det, ….og hun lyttede.

Senere på året sprang jeg ud i klassen og så fortalte jeg mine lærere det. Nyheden spredtes hurtigt, og inden længe føltes det som om hele skolen vidste det, men det gjorde mig kun stærkere. Faktisk kaldte jeg mig for biseksuel, fordi det virkede som en tryg "helle", inden jeg skulle tage skridtet og blive stemplet som lesbisk.

Men hvorfor vælge det?? Jeg ER lesbisk og har aldrig været sammen med en fyr – og har heller ingen planer om det.

At springe ud i familiekredsen var det hårdeste i mit liv, men på en måde også en fed fornemmelse. Min mor var det første offer, og en dag da hun virkede i godt humør, sagde jeg det spontant. Ok, her er en advarsel! Sig ikke du er homoseksuel, mens din mor eller far kører bil på motorvejen!!! Hendes reaktion var simpelthen at give slip på rattet. Tja, først troede hun, eller hun mente, at det bare var en fase og hun ville ikke tale om det – Basta SLUT! Efter nogle dage var det som om intet var sket. Jeg var atter "normal", men så satte jeg mig ned inde i stuen (her skal det tilføjes, at forstyrre din mor med sådan noget "smuds", mens hun ser TV er heller ikke en god idé) og begyndte igen med, at jeg havde en pigekæreste.Vi diskuterede og jeg fik faktisk ikke sagt en disse af det jeg ville. Nå, men at fortælle min far "nyheden" var spild af tid; det havde min mor gjort for flere dage siden. Hovedsagen var, at de vidste det, men selvfølgelig behøvede de jo ikke acceptere det endnu.

Det gik ikke med hende i USA, pludselig var Gud hoppet ind og havde overtaget min plads i hendes hjerte, og jeg ville gerne have en jeg fysisk kunne elske.

For et år siden tog jeg til Aalborg og besøgte én jeg havde chattet med på Internettet. Hun var alt hvad jeg kunne drømme om, og hun gjorde mig til kvinde. Hmmm, omformuleret: "vi havde sex". Jeg kan huske det tydeligt, fordi det var første gang for mig. Shit, hvor var jeg hunderæd og stiv som et bræt …i starten. Vi mistede kontakten efter to måneder og det tog lang tid for mig at komme over hende.

Efter min første tur til Aalborg, sprang jeg ud overfor min farmor & farfar. Min farmor er den bedste og forstår mig næsten altid – hun brokker sig i det mindste ikke. Ha ha, jeg kan huske hun sagde, at jeg strålede og havde et glimt i øjet. Da jeg fortalte hende, at jeg elskede en pige, smilede hun og ville vide alt.

I sommerferien 1998 fandt jeg mit livs kærlighed, men hun boede på Sjælland, og selvom vi overvandt megen tomult og hun og jeg blev forlovet, gik det i vasken.

I år har jeg haft to kiksede forhold – begge langt herfra. Det sidste forhold var også med en sjællænder, som jeg elskede for vildt … men der skete noget, som gjorde, at vi ville forsøge at være venner. Det gik heller ikke – fordi jeg ikke kunne.

Nu vil jeg så igennem ungdomsgruppen hjælpe til at andre usikre homoseksuelle kan få et sted at komme og tale med andre i samme situation. Jeg er der ikke kun for andre, men først og fremmest for min egen skyld.

1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG