SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Hvordan fortæller jeg vennerne det?
Tilbage til oversigt
 
Hej Jeg har skrevet før og jeg gør det lige igen. Jeg hedder Kristian. Jeg spurgte om hvorfor næsten alle bøsser er til engangsknald, og det fik jeg svar på. Det jeg egentligt gerne vil spørge om er nu. Hvordan er det bedst at springe ud overfor vennerne. Jeg er sprunget ud overfor min mor. Og min far snakker jeg ikke med så det er ikke noget problem. Det skal samtidig lige siges at jeg slet ikke er feminin. Jeg har fået at vide af andre bøsser hvis de ikke havde vist det så havde de ikke selv gættet det.
 
 
Det er et godt spørgsmål. Der er mange måder at gøre det på. Nogle skriver det i et brev til de første, mens andre siger det ansigt-til-ansigt. Jeg vil råde dig til at vælge med omhu hvem du først springer ud overfor. Det er ALTID godt at starte med et par "sikre succeser". Vælg en ven/veninde som du faktisk er sikker på vil tage det okay, og sæt dig ned med personen og sørg for at I har fred og ro, og masser af tid... Det er ikke smart at sige det netop som du ved at han/hun øjeblikket efter skal suse ud af døren for at nå noget andet.
Og forklar så hvordan tingene hænger sammen. Vær parat til at svare på spørgsmål fra personen, og giv dem tid til at reagere. Som du selv skriver er du ikke typen man vil "genkende" som bøsse. Så det kan jo godt komme meget bag på dine venner. Så har de måske også brug for tid til at fordøje informationerne. "Hvad vil det nu betyde for vores venskab?", "Har Kristian mon også været vild med mig?", "Vil Kristian ændre sig?", osv. osv., Disse tanker kan være blandt dem der farer igennem hovedet på dine venner når du fortæller det, og der skal du være parat til at svare og uddybe. Fortæl at du jo i princippet altid har været bøsse, eneste forskel er nu bare at din ven VED det.

Det kan også være godt at huske på de små men vigtige punkter, såsom OM du gerne vil have at vennen holder på hemmeligheden eller om han/hun gerne må "hjælpe" dig med at sprede nyheden. Det kan for nogle personer være svært at holde HELT for sig selv, så det kan være godt at fortælle din ven, hvem der OGSÅ ved det, så de kan snakke sammen også.

De første der får det at vide er ofte beæret over at være blevet taget i fortrolighed. Så derfor vil dit venskab sikkert blive endnu tættere efter at du har vist din "ærlighed" og åbenhed. Sådan var det i hvert fald med mine venner, som følte at de for første gang RIGTIGT kendte den ægte Kristian og kunne snakke bedre i to-vejs-kommunikation. Hidtil havde jeg jo hørt ALT om deres liv, kærlighed, glæder og sorger og jeg havde aldrig rigtigt givet noget tilbage til venskabet.

Når du er begyndt at springe ud...begynder det også at blive meget nemmere at være sig selv, og for hver god oplevelse med at springe ud, jo nemmere bliver det også at give "pokker i hvad andre tænker og siger". For så længe man har sine venners opbakning, så kan de andre s'gu rende og hoppe. Sådan fik jeg det. Jeg valgte præcis hvem det var vigtigt for mig at springe ud overfor. Bad dem om at holde tæt indtil jeg havde overstået den lille liste af RIGTIGE venner. Og derefter sagde jeg til dem at jeg ikke ønskede at det skulle blive det store sladder-emne, men at det var ok, hvis de sagde det videre...

På den måde slap jeg personligt for at sige det til "Gud-og-hver-mand" som egentlig ikke var vigtige for mig. Og i dag svarer jeg bare ærligt hvis jeg bliver spurgt, og hvis jeg sidder i en samtale (med en der ikke ved det endnu) og vi naturligt kommer ind på emner som kæreste, fester, gå-i-byen, osv. så svarer jeg både naturligt og ærligt at "han hedder....", "jeg var på Pan", "...min favorit-café hedder Sebastian", osv.

På den måde bliver det ikke et tabu og samtidig ikke noget som jeg gør et stort nummer ud af. Jeg har heldigvis ikke oplevet at nogen som helst har vendt mig ryggen. Og igennem mit arbejde som rådgiver er jeg nu kommet i kontakt med omkring 250 unge bøsser og lesbiske hvor det også kun er MEGET få der har oplevet ubehageligheder.

Så mit råd er at være dig selv -.100% - Så skal det nok gå.

Husk også på at ungdomsgruppen i København er et godt sted at komme og måske høre om andres måde at springe ud på. De mødes hver fredag...men det kan du jo læse mere om på www.ungdomsgruppen.dk.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG