SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Springe ud overfor vennerne
Tilbage til oversigt
 
Hej igen!
Mange tak for dit svar.
Selv om du ikke har set mig, og at jeg ikke har set dig, er det nu alligevel på en måde rart at have sagt det til en, og det er også fedt at vide at man til en hver tid bare kan gå ind og tænde for computeren og skrive hvad man føler, jeg ved godt at det ikke kan tilfredsstille mine behov i længden, men det er da en start.
Jeg tror egentlig at en af de ting der gør at jeg har så svært ved at springe ud er mine venner, og den type mennesker som jeg hænger ud sammen med, ikke der med sagt at de er de forkerte venner, men det er den slags, som er virkelig svære at komme ind på livet af, ja det hjælper jo nok heller ikke at jeg også på en måde er sådan, men jeg derimod syntes jo at jeg har en grund til det, har jeg ikke det? jeg er ikke det man kan kalde en bøsse type, du ved dem man kigger på og tænker ham der han kan ikke andet end at være bøsse!!, og jeg tror at det gør det ekstra svære, for jeg tror at i den pop-verden som jeg lever i, vil man ikke bare syntes at det er ok at springe ud eller at være homoseksuel, jeg ved ikke om det bare er noget som jeg går og bilder mig ind, måske kan du fortælle mig det?.
 
 
Du spørger om det bare er noget DU bilder dig ind, mht. dine venners reaktion på dit udspring. Jeg kender jo ikke dine venner, så derfor vil jeg nødig sige at de "...garanteret reagerer godt!" I stedet vil jeg sige at jeg heller ikke er typen man vil gætte på som bøsse. Faktisk har de fleste jeg har fortalt det været "overraskede". De få der havde gættet det eller overvejet det i forvejen, havde gjort dette udfra det at jeg aldrig talte om nogen pigekærester...og det vækkede deres mistanke.

Jeg vil sige at de fleste unge bøsser oplever at deres venner reagerer MEGET bedre end de havde turdet håbe på. Ofte er det faktisk den unge bøsse selv der opbygger en ubegrundet frygt, som heldigvis viser sig ikke at have hold i virkeligheden.

Men som sagt kan jeg ikke garantere dig at dine venner reagerer godt. Men jeg er sikker på at du godt kan finde mindst 1 ven som du kan snakke med, og som du VED vil reagere godt, og som du også kan stole på at han/hun ikke snakker med andre om det. På den måde kan du få hul på at snakke med en person der betyder noget for dig, samtidigt med at du endelig snakker med et rigtigt menneske om det. Det er en god befrielse.

Så når du føler dig klar til det, vil jeg bestemt anbefale det.

Det er meget svært at sige hvad der vil være den bedste måde at springe ud på. Det er nok noget meget individuelt - alt efter ens eget temperament. Det gør jo heller ikke noget at tænke lidt på hvem det er man springer ud for.

Hvis man er bange for at man ikke kan sige det direkte eller hvis man mener at dem man skal springe ud for vil have det bedst med at de ikke bliver konfronteret med det direkte kan man skrive et brev. På den måde får man mulighed for at formulere alle de tanker omkring sin seksualitet og sikre at man får 'sagt' alt det man gerne vil. På den måde vil forældrene/vennerne kunne nå at sunde sig over chokket før de skal sige noget til dig om det.

Der findes ikke nogen opskrift men et godt råd er at man skal lade være med at overraske dine nærmeste. Det er nok ikke nogen god idé at vælge forældrenes sølvbryllupsfest til at rejse sig og sige det og på den måde springe ud for forældrene. Tænk bare på filmen 'Festen' hvor svært det er for folk at reagere naturligt på en overraskende nyhed.

Det er vigtigt at tænke på at man giver sine forældre en ramme omkring udspringet som de kan føle sig tilpasse med. Der skal også være plads til at de kan reagere.

Hvornår er det klogt at sige det? Hvem er det bedst at holde det hemmeligt for? Hvad sker der hvis jeg siger det til en person som tager det på den forkerte måde? Jeg vil råde dig til ikke at sige det før du føler dig HELT klar til at snakke med dem om det. Der er ingen grund til at springe ud, hvis du føler at du ødelægger mere for dig selv end du gavner. Men hvis du føler dig klar, så kan det samtidigt være en fantastisk lettelse at få det sagt så man slipper for at lyve og leve et dobbeltliv.

Det er dog nok vigtigt at vælge en 'sikker' person at fortælle det til først. En person som du føler dig sikker på vil tage det p en god måde og acceptere dig. Det kan for nogle være en rigtig god ven/veninde, andre vælger en god lærer eller måske endda en af forældrene. Her må du selv finde ud af hvor du tror du vil møde den bedste reaktion.

Grunden til at det er så vigtigt at starte med en god oplevelse er, at man så i hvert fald ikke føler at man kan miste ALT når de næste udspring følger. Hvis du vil, kan du jo også aftale med personen at dette forbliver jeres lille hemmelighed indtil du er klar til næste udspring. Det er heller ikke nødvendigt at springe ud for ALLE. Du kan jo godt vælge nogle få ud, som du stoler på vil holde på jeres hemmelighed sammen. På den måde får du nogle du kan snakke med om det, men undgår at sladderen løber.

Men det vigtigste er at du springer ud som bøsse fordi du selv føler det er det du vil. Ikke fordi de andre taler nedsættende om bøsser. Du skriver også noget om dine venner som i "pop-miljøet" nok ikke vil reagere for godt på det. Men hvad baserer du egentlig det på? Måske udfra ting de siger lige nu.
Men her skal man lige huske på at det er "ganske almindeligt" at gøre grin med bøsser. Men det er jo ikke DIG de gør grin med. De ved jo ikke at DU er bøsse, så det er bøssebegrebet der bliver grinet af. Ofte vil man opleve at ens venner begynder at undskylde for sin opførsel og udtalelser efter at de hører at man er bøsse.

Og husk også på hvordan du SELV nok griner med på vittighederne i dag... for at ingen skal mistænke DIG for at være bøsse... men hver gang du smiler og griner af de udtalelser er der måske en anden i selskabet som tror at DU også er fordomsfuld... eller sagt på en anden måde, Der kan også være andre der griner og smiler som måske gør det for ikke selv at virke anderledes... ,-) Vi har alle prøvet det på et eller andet tidspunkt. Så det er IKKE nødvendigvis et tegn på at dine venner er specielt fordomsfulde.

Held og lykke med det, når du beslutter dig for at sige det til den første.
Et andet godt råd jeg har fået af en god ven er at det kan hjælpe DIG at begynde at skrive en slags dagbog med de tanker og følelser du har omkring din seksualitet, og omkring de overvejelser du gør dig omkring det at skulle fortælle det til andre. Min ven siger at det hjalp ham til at få en "daglig samtale" med "en god ven" (=dig selv) for at blive bedre klar over dine egentlige tanker.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG