SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

2 piger forelsket - Kan vi holde det hemmeligt?
Tilbage til oversigt
 
Vi er to piger som er meget forelsket i hinanden. Vi går på samme skole, og vi tør ikke vise os sammen. Vi er kun sammen hemmeligt, og det er så forfærdeligt.
Har i nogle gode råd?
 
 
Da jeg selv blev kæreste med en anden pige første gang var jeg virkelig angst for hvordan folk omkring mig ville reagere. Ville de fryse mig ud? Ville de synes jeg var ulækker, unaturlig eller anderledes? Ville jeg miste mine venner? Og hvad med mine forældrer?

Det skal ikke være en hemmelighed at der er mange fordomme på spil når man bliver kæreste med eller er forelsket i en anden pige. Når det så er sagt vil jeg også gerne sige, at min oplevelse generelt har været, at folk har været MEGET mindre frygtelige end jeg havde forventet.

Der er mange mennesker, der tror, at der er en "rigtig måde" og en "forkert måde" at være forelsket på. Den rigtige måde det er når en dreng og en pige bliver forelskede i hinanden og "den forkerte" måde det er når to drenge, eller to piger bliver forelskede i hinanden. Sådan tror folk tit fordi de aldrig selv har set to piger sammen der var rigtig glade for hinanden. Så tror de, at det kun er nogen særlige, underlige piger der "er sådan".

For mig skete der det, at mine venner så, at jeg jo var rigtigt forelsket og, at jeg var glad for hende jeg var kæreste med. Så det var somom at når de havde set os sammen kunne de ligesom godt se at vi jo ikke var hverken klamme eller mærkelige, men bare rigtigt forelskede i hinanden. Det var ligesom om at de der fordomme de havde haft om "sådan nogen" piger ikke passede længere...

Faktisk vil jeg sige at for mig var det lidt en befrielse da det blev "opdaget" fordi så var der ikke længere noget at skjule... dem, der syntedes at det var mærkeligt og forkert holdt sig væk, og de andre... tja.. de var der faktisk stadig. Selvfølgelig var jeg da vildt bange for at blive drillet og moppet, men det skete bare ikke...

Nu ved jeg jo ikke hvor i landet I bor, eller hvor gamle I er... så det er lidt svært at råde Jer... måske kunne I prøve at snakke med en lærer på Jeres skole? -Det skal selvfølgelig være en, der er sød og som I har tillid til. Hvis I bor på Sjælland ved jeg, at der er noget der hedder "Gå Ud Gruppen" som er unge bøsser og lesbiske der tager ud til skoler og fortæller om hvordan det var første gang at blive forelsket i en person af samme køn som en selv. (Man kan ringe til dem om onsdagen mellem 18 og 19 på telefon 33 13 19 48, jeg har faktisk selv været med i den gruppe på et tidspunkt)

Måske kunne i foreslå Jeres lærer at de kunne komme ud på Jeres skole? Selv om I ikke kan/vil/tør stå frem som kærester, kunne det være, at lidt oplysning om emnet ville gavne Jeres klassekammerater. Hvis I tror, at I kan snakke med en lærer om det, kan I måske også spørge ham eller hende om at få en Gå Ud Gruppe ud til Jeres skole?

Hvis I ikke tør snakke direkte med nogen af Jeres lærere er det måske en mulighed at sende en anonym e-mail til en lærer? I kunne forklare hende eller ham at I er to piger fra skolen, der er forelskede i hinanden og så fortælle hvordan I har det, hvorfor I synes det er forfærdeligt og så spørge hende/ ham til råds... om han/hun ved hvem I kan snakke med på skolen... I kunne også spørge om hvordan han/hun tror det ville være for Jer hvis andre elever på skolen fandt ud af at I er forelskede. Grunden til at jeg foreslå det her med at snakke med en lærer er at hun eller han kender Jeres skole, eleverne og lærerene... det gør jeg jo ikke så derfor er det svært for mig at vide hvordan det ville være hvis folk fandt ud af det på Jeres skole.

Hvis det med en lærer er helt ved siden af og I bestemt ikke har lyst til at snakke med nogen af Jeres lærere... hvad så med Jeres forældrer? Jeg ved godt det kan være meget svært at sige sådan noget til ens forældrer... men det kan tit være en meget stor lettelse bare at få snakket med nogen, og hvis så I tror at en af jeres forældrer måske ville have det ok med, at I er forelskede... så kunne I måske starte der?

I kan også prøve at undersøge om der er en ungdomsgruppe omkring der hvor I bor, måske kunne I tage derhen og snakke med nogen andre om hvordan de har haft det med hensyn til at "stå frem" på deres skole?

I kan også ringe til ungdomstelefonen på 3336 0080 tirsdage kl. 19.00-21.00, hvor unge bøsser og lesbiske tager telefonen. I har desuden mulighed for at ringe til Rådgivningen på 3313 1948 torsdage kl. 18.00-20.00.

Under alle omstændigheder... jeg kan godt forstå at I synes det er forfærdeligt at skulle gå og holde alting hemmeligt og hele tiden være bange for at blive "opdaget"... forhåbentlig kan I bruge nogen af mine råd. I hvert fald skal I gøre det I selv synes er det rigtige.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG