SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Hvem skal have det at vide?
Tilbage til oversigt
 
Hej! Jeg er en ung lesbisk pige, som efterhånden begynder at tænke på at springe ud...Men det virker bare helt uoverskueligt! Hvem skal vide det og hvem skal ikke? For eksempel har jeg nogle udenlandske veninder, som slet ikke kan acceptere homoseksualitet, men som jeg ses med så ofte, og bor så tæt på, at de ikke kan undgå at finde ud af det. Og hvad med familien? Skal bedsteforældrene ha' det at vide..? Og hvad med klassekameraterne? Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan nogen andre har gjort...
 
 
Med hensyn til at springe ud er der jo mange måder at gøre det på, og du vælger fuldstændigt selv overfor hvem og hvornår du vil sige det. Bedsteforældre, venner, arbejdskolleger, forældre, søskende, onkler, tanter, osv. osv. INGEN har krav på at få dette at vide om dig, men DU har RET til at fortælle det til dem og forvente/forlange at de respekterer dig for den person du er...uanset din seksualitet. Du kan ikke forlange at de skal forstå det...eller at de skal kunne lide det, men de SKAL respektere det, for hvis de ikke kan respektere det, så kan de i bund og grund ikke respektere DIG. Er de så rigtige venner? Skal DU tolerere folk der ikke vil respektere dig?

Men heldigvis siger min erfaring fra langt over trehundrede unge homoseksuelle at det er YDERST sjældent at venner og familie ikke accepterer det.

Du nævner nogle nære venner du ikke tror vil kunne acceptere det. Jeg håber bestemt ikke at du får ret. For hvis det er nogle rigtige venner, så bør det jo ikke betyde noget i jeres venskab. Du er jo stadig den samme person. Den person som de holder af. Prøv at forklare dem at du ikke PLUDSELIG er blevet lesbisk. Det var du også dagen FØR du fortalte dem det, og dengang kunne de jo godt lide dig. Så hvorfor skulle dette her ændre noget? Den eneste forskel er at de nu VED det...og at du nu kan være ærlig overfor dine venner, ligesom DE kan være ærlige overfor dig om deres tanker og følelser.

Min erfaring siger mig at de fleste rigtige venskaber faktisk blot bliver bedre og stærkere af at man springer ud, fordi man netop viser at man er villig til at være åben og ærlig om sine følelser, og dermed lukker vennen/veninden ind i dit liv.

Du efterlyser erfaringer om hvordan andre har gjort det, og hvilke oplevelser de har haft med det. Her kan jeg anbefale at du læser de forskellige "spring ud historier" fra andre unge piger. Dem finder du under punktet "Spring Ud".
Der er også et par gode råd om udspring som jeg kan anbefale at du kigger på.

Og hvis du føler dig klar til at møde andre bøsser og lesbiske så kan vi anbefale at møde op i en af de ungdomsgrupper der er i landet. Tryk på den by på kortet der ligger nærmest dig og se hvor den nærmeste ungdomsgruppe er.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG