SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Er jeg mon lesbisk?
Tilbage til oversigt
 
Jeg er en pige på 13 år,jeg er måske bare en lille bitte smule lesbisk. Jeg ved det ikke helt. Altså jeg er jo slet ikke sådan som alle går rundt og siger at lesbiske er, jeg er jo bare ganske normal.
Hvordan finder jeg ud af om jeg er lesbisk?? Kan i hjælpe mig?? Og er det rigtigt at de fleste lesbiske er meget maskuline??
P.s. jeg vil gerne være anonym!!
 
 
Når man skriver til os, er man altid anonym. Forstået på den måde at vi behandler alle spørgsmål og email-adresser med den største fortrolighed. Så du behøver ikke være bange for, at andre læser din email-adresse eller dit spørgsmål.

Det kan være så svært at gå rundt med sine tanker omkring sin seksualitet. Man føler sig så alene, og kender man ikke andre lesbiske, føler man sig ekstra alene. Sådan havde jeg det i hvert fald, den gang jeg tænkte over, om jeg var lesbisk. Jeg var 14 år og altså ikke meget ældre end dig. Jeg kom fra en mindre provinsby, og jeg kendte ingen lesbiske. Jeg havde kun et billede på lesbiske, som jeg havde dannet fra medierne. Jeg følte ikke, jeg kunne identificere mig med dem. Jeg følte mig ligesom dig, ganske normal.

Du spørger, om alle lesbiske er meget maskuline. Efter jeg begyndte at komme i en ungdomsgruppe for bøsser og lesbiske i København, opdagede jeg den store forskel, der er på lesbiske. Jeg fandt ud af, at de var lige så forskellige som heteroseksuelle piger. De var både maskuline og feminine. Så der er absolut begge typer.

Jeg ved jo ikke så meget om dig, men hvis du ikke har prøvet det endnu, kan jeg anbefale at komme i sådan en ungdomsgruppe. Der kan man møde andre unge bøsser og lesbiske. Det giver én mulighed for at snakke om alle de tanker og følelser, som har om det at opdage at man er bøsse eller lesbisk. Jeg kan kun anbefale at møde op sådan et sted. Folk er søde og rare. Det minder meget om en ungdomsklub. Ungdomsgruppen er et godt sted at starte, når man er i tvivl om sin seksualitet.

Man får mulighed for at sætte ord på sine tanker og følelser, og tale med andre som har tænkt de samme ting. Men du skal selvfølgelig kun møde op i en ungdosmgruppe, hvis du har lyst. det er vigtigt, at du selv bestemmer, hvad du har lyst til.

Jeg kom til at tænke på, om du går alene rundt med tanken, om at du er lesbisk. Jeg kan huske, at jeg synes, det var så rart den gang, jeg fortalte til den første, at jeg var lesbisk. Det kan være så rart at snakke med en som, man føler, at man er fortrolig med. det kan være en lærer, en god veninde, en søster eller lignede. Jeg kan samtidig også huske, den frygt jeg havde for, hvad min omgangskreds ville sige til det.

Jeg frygtede, at de ville reagere negativt og specielt min familie. Det modsatte viste sig. Jeg har aldrig mødt nogen negative reaktioner på, at jeg er lesbisk.

Så måske, hvis du har lyst til det og er parat, kunne du tale med en, du er fortrolig med. Hvis altså du ikke allerede har gjort det.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG