SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Maskulin og feminin
Tilbage til oversigt
 
Hvis det er noget der kan irritere mig groft er det når folk siger "du er også så maskulin " når man faktisk er en lille lort på 1.60 og spinkel. Man ved med det samme at de mener du er jo til piger. Det irritere mig røv meget at folk går og danner sig billeder om en især når det IKKE passer, men jeg har det bare sådan, jeg har ikke noget imod HOMOSEKSUELLE, men jeg synes bare folk skal blande sig uden om. FX nu hvor jeg er startet på min videreuddannelse, snakkede jeg meget med en anden studerende, og hun er røv lækker men så tror folk med det samme at fordi vi holder hinanden i hånden og snakker godt sammen har vi noget kørende. Som om man ikke kan være venner uden at man er lesbisk. Jeg mener det må f... være modbydeligt at være homoseksuel, når man skal høre på sådan noget møg... Normalt plejer jeg ikke at bande men jeg er en smule træt af rygter og folks frygt for noget der ikke er hold i Mit spørgsmål går nok mest på at få det hele ud, og så ikke mindst om det ikke må være svært altid at skulle høre på hjerneforladte folk når man har erkendt sin seksualitet??? Det skal lige tilføjes at jeg IKKE er lesbisk.........................
 
 
Jo, du har da helt ret i, at det kan være temmelig irriterende, at blive konfronteret med folks snævertsynethed og fordomme omkring hvad det vil sige at være lesbisk.

Første gang jeg blev kæreste med en pige var da jeg var 21. Det var chokerende pludselig at blive konfronteret med en verden fyldt med temmeligt forstokkede individer. Udover det vil jeg sige, at det også har bragt stor morskab, at være vidne til hvordan folk pludselig begyndte at lede efter forklaringer på min "væren anderledes". Der blev pludselig sat spørgsmålstegn ved min opdragelse, mine forældre og jeg ved ikke hvad! Da jeg var kæreste med drenge bekymrede ingen sig om hvorvidt min mor var for dominerende eller om mine gener var forkerte eller om jeg havde for få søskende....

Jeg forstår udemærket, at du bliver irriteret over at folk tror du er lesbisk. Det er altid frustrerende at blive konfronteret med fordomme og endnu mere frustrerende er det at skulle overbevise folk om at man ikke tilhører den kategori de tror man tilhører. I dit tilfælde kategorien "lesbisk".

Nu skriver du jo, at du ikke er lesbisk, men at folk tit antager at du er det. De fordomme du møder er derfor ikke alene fordomme om hvordan folk tror at lesbiske kvinder må se ud. De fordomme du møder er også forestillinger om hvordan "ikke-lesbiske" kvinder må (og kan) se ud. Folk synes, at du ser maskulin ud (på trods af spinkel bygning!) og dømmer dig som lesbisk. Det viser hvor lidt spillerum og plads, der er i de kategorier vi kalder henholdsvis "lesbisk kvinde/pige" og "heteroseksuel kvinde/pige".

Det jeg prøver at sige er, at det jo ikke kun er homoseksuelle der render ind i idiotiske fordomme, det samme gør for eksempel de heteroseksuelle der ikke "passer ind" i de fordomme/forestillinger folk har om hvordan heteroseksuelle ser ud og ikke ser ud.
Mennesker, der ikke passer ind i de stereotype kategorier vil altid møde fordomme på den ene eller anden måde. Du møder fordommene om hvordan heteroseksuelle piger og kvinder bør se ud fordi du, i folks øjne, af en eller anden grund, ikke stereotypt passer til den kategori.

Jeg tror egentlig ikke at man kan sige, at det er mere frustrerende at være homoseksuel på grund af fordommene... jeg tror faktisk bare at det generelt er frustrerende at blive konfronteret med de snævre rammer vi forventes at passe i. Mest frustrerende er det selvfølgelig hvis man har det godt med ikke at passe ind i dem.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG