SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

17 år og forvirret
Tilbage til oversigt
 
Er det meget usædvanligt at være 17 år, og slet ikke være klar over hvad man er til? Jeg er meget forvirret! Jeg er tiltrukket af både piger og drenge, men i de sidste to år har jeg kun været forelsket i piger. Men før da har jeg kun været forelsket i drenge.
 
 
Jeg tror ikke man kan kalde det usædvanligt at være 17 år og ikke vide hvad man er til. Jeg vidste selv knap nok, at man overhovedet skulle være til noget da jeg var 17. så jeg tror det er ret forskelligt fra person til person hvornår man finder ud af hvad og hvem man tiltrækkes af.
Jeg har selv haft drenge kærester indtil jeg var 20, da jeg så var 20 blev jeg forelsket i en pige. Efter noget tid med lange overvejelser blev vi kærester og det var virkelig det rareste kæreste forhold jeg nogensinde havde haft. Alligevel var jeg forvirret da vi holdt op med at være kærester, for jeg kunne ikke finde ud af om jeg skulle kalde mig biseksuel eller lesbiske eller hvad. Et stykke tid droppede jeg at prøve at finde ud af hvilken kategori, der var mig og da jeg så blev kæreste med endnu en pige, fandt jeg ud af, at jeg egentlig bedst kunne lide at være kæreste med piger. Nu definerer jeg så mig selv som lesbisk, men det kunne jeg faktisk først efter jeg havde prøvet det af. Samtidig begyndte jeg at gå i byen på diverse homosteder her i København og der oplevede jeg (til min store lettelse!) at lesbiske er lige så forskellige som alle andre og at jeg nok også ville kunne passe ind dér.
Jeg tror egentlig godt at jeg kunne være kæreste med drenge hvis jeg gad, men når jeg nu synes det er fedest med piger, så har jeg besluttet, at det er piger jeg vil være kæreste med.
Jeg tror det er vigtigt at lytte til hvem dit hjerte helst vil være kæreste med. Hvis det er en pige du føler dig forelsket i, så prøv det af. Jeg synes selv, det var meget nemmere at tage stilling til da jeg først havde prøvet det. Jeg ved ikke. det var ligesom lidt mere virkeligt, eller hvad skal jeg sige. det var ikke bare forestillinger mere. Der blev ligesom noget at sammenligne med. Som sagt gik der et stykke tid før jeg egentlig syndets at kategorien lesbisk passede på mig. Som jeg også skrev før så skulle jeg lige finde ud af, at lesbiske ikke var sådan nogen skræmmende macho kvinder med hår mellem tænderne, men et folkefærd ligeså forskellige som alle andre.
Du har ret i, at vi ikke kan fortælle dig om du er "det ene" eller "det andet" og når du skriver, at du føler, at det bølger frem og tilbage hvilket køn du føler dig tiltrukket af tror jeg ikke der er noget underligt i det. Det er bare fordi det er personer af forskellige køn at det virker så forskelligt, måske hvis du ser på personernes kvaliteter finder du pludseligt ligheder mellem dem. Personligt tænker jeg seksualitet som en meget flydende størrelse. Ligesom du, kan jeg også sagtens finde forskellige fyre tiltrækkende, men jeg har ligesom prøvet at være kærester med både piger og drenge og jeg ved, at det er piger jeg helst vil være kæreste med og derfor definerer jeg mig selv som lesbisk.
Faktisk tror jeg ikke, at det vigtigste er hvilken kategori du passer eller ikke passer ind i. Det vigtigste er, at du tør følge dit hjerte hvis du skulle gå hen og blive forelsket i en. Det er jo ikke sådan, at du bliver "uegnet" som heteroseksuel hvis du først kærester med en pige. På sammen måde kan man også sagtens have været kæreste med drenge og så senere finde ud af at man hellere vil kæreste med piger.

Det jeg tænker om kategorierne "lesbisk" og "heteroseksuel" er at de egentlig er kunstige. Med det mener jeg, at jeg ikke tror der er nogen, der passer 100% ind i dem, men for at kunne holde orden på den måde vi opfatter verden bliver vi nødt til at forestille os at kategorierne faktisk er der. Med det her mener jeg at jeg egentlig tror at man skal tænke seksualitet som værende en skala som går for eksempel fra minus halvtreds, over nul, til plus halvtreds. Så kan man forestille sig, at minus halvtreds er "heteroseksuel", nul er "biseksuel" og plus halvtreds er "homoseksuel". Så tror jeg at alle mennesker ligger et eller andet sted på den skala, men at meget få faktisk ligger på henholdsvis plus eller minus halvtreds.

Det, du siger med at du tit bliver fascineret for eksempel af bøsser. sådan har jeg faktisk også haft det. For mig har det nok hængt sammen med, at jeg altid har følt mig lidt klaustrofobisk i forhold med drenge der sådan var meget macho-agtige, jeg har aldrig følt at der var plads til "det hele af mig". Så føltes forholdet mere frit og lige med drenge, der var lidt atypiske for der var der ligesom ikke nogen for eksempel kønsroller, hvis man kan sige det sådan.

Med hensyn til undersøgelsen og om den passer på Danmark. så er der selvfølgelig altid usikkerhed ved sådan nogen undersøgelser og seksualitet er en svær størrelse sådan at måle. Det er dog nok et ret præcist resultat, men det du skal tænke på er, at det er langt fra alle, der har mod på at springe ud hvis de føler sig tiltrukket af det samme køn som dem selv fra de er små. Udover det så er der jo mange, sådan som mig for eksempel, der først finder ud af hvad det er de vil og hvilke personer der tiltrækker dem når de er lidt ældre. Det er nok derfor at der ikke er så mange i den ungdomsgruppe du kommer i. Måske er det heller ikke alle i din by, der kender til ungdomsgruppen?


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG