SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

95% sikker på at jeg er lesbisk
Tilbage til oversigt
 
hej. jeg er 16 år og er 95% sikker på at jeg er lesbisk. jeg har en del spørgsmål som jeg håber på at I vil svare på. jeg har siden 8 klasse været intresseret i piger men har ikke villet indrømme det for mig selv. der er kun en der ved noget om det og det er min veninde. hun blev bange og snakkede ikke med mig et par dage efter at jeg havde skrevet det til hende. idag tager hun det fint. der er bare lige det, at jo mere at jeg lærer hende at kende jo mere falder jeg for hende. burde jeg fortælle dette til hende, eller prøve at holde mig på måtten?
så er der også det at mine forældre skal jo også heve det afvide men først når jeg er 100% sikker, men jeg er bange. jeg hører dem tit omtale homoseksuele som "handikappet". kan jeg på nogen måde få hjælp hvis de ikke vil accepter mig. det jeg mener er at hvis jeg springer ud før jeg fylder 18 og de ikke vil se det i øjne, har jeg så nogen mulighed for at få hjælp til at få dem til at indse at det ikke bare er en fase?
 
 
Jeg er selv lesbisk og er 22 år gammel. Det første jeg tænkte på, da jeg læste din mail, var, at din historie minder meget om min. De tanker du gør dig, minder meget om de tanker jeg gjorde mig, den gang jeg sprang ud. Jeg vil prøve at fortælle dig lidt om, hvad jeg gjorde den gang, jeg sprang ud, måske kan du bruge det.

Vigtigst af alt er, at du gør, hvad du selv er parat til. For noget af det sværeste ved alt det her er først og fremmest at acceptere sig selv. Det er så hårdt at stille sig foran spejlet og sige:"Jeg er lesbisk". For alle de ting det er forbundet med af angsten for hvad andre vil sige, og som du selv skriver det, i særdeleshed sine forældre.

Jeg var overbevist om at mine forældre ville smide mig ud, hvis de fandt ud af at jeg var lesbisk. Jeg var sikker på, at de ikke længere ville holde af mig. Da jeg sprang ud over for dem, da jeg var 15 år, viste det sig, at de reagerede fuldstændig anderledes, end jeg havde ventet. De var nærmest lettede over, at det ikke var andet, for de havde været bekymrede for mig i lang tid, da de jo godt kunne mærke, at jeg gik og var ked af noget.

Jeg kan ikke love dig, at dine forældre også vil tage det på den måde, men i stort set alle tilfælde reagerer ens forældre positivt. Faktisk er det os homoseksuelle, der er så bange for at fortælle dem det, at vi fantaserer vildt og voldsomt om det. For de fleste forældre gælder det, at de helst vil se deres børn glade og lykkelige. Mange unge homoseksuelle blomstrer nemlig op, det gjorde jeg selv, efter jeg var sprunget ud, og det kan ens forældre mærke, og det er det, som betyder noget.

Jeg kan nemlig godt forstå på dig, at det er svært at gå rundt uden at der er nogen som ved noget. Du skriver at der er lige en veninde som ved noget, men du er bange for at få følelser for hende. Jeg har selv flere gange været forelsket i en af mine veninder. Det er helvedes svært, og det er ikke til at sige, hvad du skal gøre. Min erfaring er, at det ikke altid er god ide at fortælle veninden, at man er forelsket i dem.

De kan jo ikke rigtig gøre noget, for de har jo ikke de samme følelser. Nogen gange kommer man også til at skræmme dem lidt, de ved ikke rigtig hvad de skal gøre. Når du skriver, at hun faktisk blev lidt bange og trak sig tilbage, da du sprang ud overfor hende, skulle du måske undlade at fortælle hende om dine følelser. Det er selvfølgelig kun dig, der kender hende og kan afgøre, om du vil fortælle det eller ej.

Har du tænkt på at opsøge en ungdomsgruppe for unge bøsser og lesbiske, hvis der sådan en i nærheden af, hvor du bor. Det er et sted hvor man kan møde jævnaldrende homoseksuelle og snakke om alle disse ting. Jeg startede i en ungdomsgruppe, inden jeg for alvor sprang ud. Både for at vide med sikkerhed at jeg var lesbisk, men også for at få mig et netværk af andre unge homoseksuelle, jeg kunne dele mine tanker og følelser med. Hvis du har muligheden for at møde op i ungdomsgruppe, kan jeg varmt anbefale det.

Du kan her på siden se, hvor den nærmeste ungdomsgruppe ligger i forhold til dig. det er også en god måde at få lidt mere styrke til, når man skal springe ud overfor sine forældre. Som tidligere nævnt tror jeg ikke dine forældre smider dig ud. Hvis du er mere tryg ved det, var det msåke en god ide at springe ud overfor endnu en god veninde, en du føler dig tryg ved, en lærer måske. Så du har nogen at falde tilbage på, hvis dine forældre skulle reagere på en negativ måde.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Tro mig jeg ved hvor svært du har det, men jeg ved også, at lyset er for enden af tunnelen.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG