SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Tænder på både mænd og kvinder
Tilbage til oversigt
 
Jeg er en pige på 21, jeg har rodet lidt rundt med tanken om, om jeg er hetro eller homo, indtil videre er jeg kommet frem til at jeg må være biseksuel fordi jeg kan tænde på både mænd og kvinder. For ca. 3 mdr, fortalte jeg det for første gang, og nu har jeg efterhånden fortalt det til en del. Nu ligge landet sådan at jeg har mødt en pige..og det er ved at blive ret seriøst. Problemet er at min familie ikke ved noget om min seksualitet, og jeg ved ik om jeg skal fortælle det til dem, eller om jeg skal overlade det til dem selv, at finde ud af det. Jeg er rimelig bange for hvordan de vil reagere, for jeg ved hvordan de har gjort grin med en af mine bedste venner som tilfældigvis er bøsse, og jeg bryder mig ik rigtig om det. Et andet er, jeg har en søster, som giver udtryk for at være ret homofobisk, og jeg er vildt bange for at det venskab vi har nu, vil gå neden om og hjem.
Jeg ved ik' lige helt hvordan jeg skal gribe det an, sĂĄ jeg hĂĄber i har et kanont forslag...!
 
 
Jeg kan så udemærket selv huske, da jeg stod overfor valget omkring at skulle fortælle mine forældre og søskende, at min kæreste altså var en pige. Ligesom dig gjorde jeg mig mange tanker i den forbindelse. Jeg var overbevist om, at de ikke ville vide af mig og at de ihvertfald ville holde mindre af mig. Jeg gik og lyttede diskret til deres udsagn, hver gang samtalen faldt på emnet homoseksualtit. Jeg havde aldrig hørt udtale sig i positive vendinger omkring bøsser og lesbiske. Så jeg var mildest talt meget bange for deres reaktioner, når jeg skulle springe ud for dem. Til min store overraskelse blev alle mine forventninger til deres reaktioner gjort til skamme.
De skulle vende sig til tanken, men egentlig var de mest af alt glade på mine vegne, fordi de kunne mærke, at min åbenhed omkring min seksualitet overfor dem, gjorde mig langt mere glad og afslappet.
Jeg har desværre ikke den perfekte manual til, hvordan eller hvornår man skal fortælle sine familie, at en kæreste er af det samme køn. Du skriver, at du har fortalt en del, at du er biseksuel, jeg vil i den forbindelse gå ud fra, at det er dine venner. Men ens forældre og søskende er noget lidt andet, sådan følte jeg det ihvertfald. Du spørger om du selv skal fortælle det eller om de selv skal finde ud af det.
Det er jo kun dig selv, der ved det. Du skal gøre, hvad der er bedst for dig og hvad du føler er rigtigt.
jeg sagde det selv til mine forældre, for så havde jeg muligheden for at sige, det jeg ville og de kunne spørge mig om noget hvis de havde lyst til det. Som sagt skal du finde ud af, hvad der er rigtigt for dig.
Du skriver, at både dine forældre og din søster giver udtryk for på hver deres vis, at homoseksualitet ikke er så positivt. Jeg tror, at det i mange tilfælde handler om uvidenhed og distance. Så længe tingene er længere væk, end i ens egen familie er det nemmere at gøre lidt grin med det hele. Jeg oplevede, at alle de vitser, som min familie havde sagt, inden jeg sprang ud, slet ikke havde noget med virkeligheden at gøre.
Forstået på den måde at vittighederne om homoseksualtit var sagt på samme måde, som hvis man havde sagt en vittighed om en anden minoritet. Så det var ikke udtryk for, at homoseksuelle i deres øjne var noget negativt.
det kunne måske være en idé at starte med enten dine forældre eller din søster. Fortæl det til en af parterne først, den part som du er allermest sikker på at få en god reaktion fra. I langt de fleste tilfælde er det vores egne fordomme, der gør os bange og afholder os fra at sige sandheden til vores omgivelser. Det er vores skræk for, hvad de siger.
Folk er ikke så homofobiske, som vi gør dem til. Jeg kunne mærke, efter at jeg sprang ud for mine forældre og søskende, at der faldt en sten fra mit hjerte. Nu kunne jeg slappe af uden at være nervøs for om de fandt ud af det. Jeg kunne lægge skrækken og nervøsiteten på hylden og være mig selv.
Alt i alt vil jeg sige til dig, at du skal gøre det, du har lyst og er parat til det.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SŘG