SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Vi har kysset og haft sex, men hun er ikke lesbisk!
Tilbage til oversigt
 
Hej! Jeg er en pige på 16 der er rigtig monster forvirret!! Jeg tror jeg er forelsket i den bedste veninde jeg har! Jeg går på efterskole og har gjort det siden sommerferien! Der mødte jeg en pige, som jeg vistnok måske ikke rigtig ved om jeg er forelsket i!!! jeg tænker på hende konstant, og hele tiden! alle ting hun siger og gør analyserer jeg, for at se om det er tegn på hun er en god veninde eller en forelskelse!! Jeg ved ikke om det er fordi jeg er lesbisk eller bare fordi at jeg aldrig har haft en så god veninde som hende! Jeg fortæller hende alt og hun fortæller mig alt!! Hun er den person i verden der kender mig bedst! Der er også lige den ting at vi har kysset mange gange når vi har været fulde, og det er vel rimelig uskyldigt! Men... 3 gange når vi har været rigtig stive har vi også rørt ved hinanden og ja... jeg ved ikke...dyrket sex??!! Men jeg ved at hun ikke er lesbisk, for så godt kender jeg hende...!! Jeg kan bare ikke forstå det, for jeg tænker på hende konstant, men det er mest som veninde og at jeg hele tiden håber at hun vil være sammen med mig som veninde. Fordi hun er rigtig populær på min skole og der er mindst 1000 der har været eller er forelsket i hende, så det kan være at det bare er fordi at jeg vil være venner med hende ligesom alle andre!! Men vi kan ikke leve uden hinanden, og det har vi snakket om mange gange, og vi har været sammen alle weekender lige siden vi begyndte at snakke sammen, og hun skal hjem til mig senere idag! Men nu har jeg været i tvivl i et halvt år og især her på det sidste hvor hun er begyndt at være forelsket i en dreng!! Der er også den ting at når hun snakker med andre veninder og hun ligesom glemmer mig lidt bliver jeg ked af det!! Hvad siger i er jeg lesbisk eller hvad??
 
 
Du spørger os om vi tror du er lesbisk. Ud fra dit brev tror jeg ikke at det vigtigste er, om du bruger ordet lesbisk, heteroseksuel eller biseksuel til at beskrive hvem du er eller ikke er forelsket i. Umiddelbart tror jeg det er vigtigere at finde ud af hvad det er for nogen følelser du har for din veninde, og hvad du kan/vil (eller ikke kan eller vil) gøre ved dem. Så kan du jo altid senere finde ud af om dem du bliver forelsket i altid er piger, kun nogen gange er piger eller kun en enkelt gang har været en pige.

Der er ikke nogen, andre end dig, der kan afgøre for dig hvilke følelser du har eller hvad du skal gøre ved dem. Derfor skal du heller ikke tage dette råd som en opskrift på "den rigtige måde", men bare som een mulig måde at tackle dine følelser.

For fire år siden blev jeg veninde med en pige som jeg blev meget fascineret af. Jeg kunne ikke finde ud af om jeg var interesseret i hende fordi jeg gerne ville være venner med hende, eller om det var fordi jeg gerne ville være som hende (hun var nemlig meget populær, sød, intelligent og selvsikker). Min kæreste Thomas blev ret træt af at jeg altid snakkede om hvor fantastisk hun var og han spurgte mig om jeg ikke var forelsket i hende. Det sagde jeg at jeg ikke var, men efterhånden som jeg lærte hende bedre og bedre at kende kunne jeg mærke, sådan nede i maven, at jeg havde lyst til at være sammen med hende fordi jeg gerne ville være tæt på hende. sådan.. jeg havde lyst til at holde om hende, og det sugede i maven når hun kom til at røre ved mig og sådan. Jeg var ikke interesseret i hende fordi hun var populær eller fordi jeg gerne ville være som hende. jeg var interesseret i hende fordi hun var sød og jeg var blevet forelsket. Jeg var selvfølgelig bange for hvordan hun ville reagere hvis jeg sagde at jeg var forelsket i hende. men på samme tid ville jeg jo gerne vide om hun kunne være en lille smule forelsket i mig også. så jeg valgte at sige til hende at jeg vist nok troede at jeg var en lille smule forelsket i en pige. det sagde hun ikke noget til, andet end hun opfordrede mig til at sige det til den pågældende for at finde ud af om hun også kunne lide mig. Til det sagde jeg at hun ikke var lesbisk så det ville jeg ikke. For at gøre en lang historie kort, så da jeg endelig efter lang tid afslørede at det var hende jeg havde været vild med al den tid, viste det sig at hun også var blevet forelsket i mig.

Jeg tror at du skal prøve at finde ud af om det er forelskelse du føler for hende, altså om du vil hende mere end "bare" som veninde. Du kan så prøve at snakke med hende om det på den der indirekt måde som jeg gjorde. altså fortælle hende at du vist nok tror at du er forelsket i en pige. Du kan måske også prøve at fortælle hende at du har været meget glad for de gange i har kysset hinanden og at du derfor tror du måske er forelsket. Hvis hun er en god veninde (og det er uanset om hun er forelsket i dig eller ikke) så ville hun lytte til dig uden at dømme dig som "ulækker" eller andet fælt. Hvis du har mod på det kan du jo også sige direkte til hende at du vist nok er forelsket i en pige og at det er hende.(det er jo ikke alle der er lige så kylligeagtige som jeg var)

Hvis du, som jeg, godt kan bliver mundlam og forvirret når det er følelser der skal tales om kan det være en god idé at skrive et brev og give det til hende. Du kan så for eksempel blive der mens hun læser det og så snakke med hende om det bagefter. det gør jeg altid selv. hvis jeg skal sige sådan nogen ting med følelser kommer jeg altid til at sige noget forkert eller også får jeg aldrig sagt det.

Det kan være, at det viser sig, at hun har det ligesom dig. måske er hun også forvirret, måske er hun bange for tanken om måske at være lesbisk. Det kan også være at hun kan fortælle dig at hun ikke er forelsket i dig, hvilket selvfølgelig vil være surt, men så kan man sige, at du i det mindste ikke behøver at spilde mere energi på at prøve at analysere hver en lille bevægelse hun gør for at finde tegn på om hun er forelsket.

Du skriver at du ved hun ikke er lesbisk og du spørger også os om vi tror at du er lesbisk. Til det vil jeg sige, at det kan være meget svært at finde ud af hvilken kategori man passer ind i. er man lesbisk, bisksuel eller heteroseksuel? Grunden til at det kan være svært er, at egentlig flyder kategorierne sammen. og hvem bestemmer hvornår man krydser "grænsen"? En anden årsag til at det kan være svært at finde ud af er, hvad man "er" er fordi at være "lesbisk" eller "biseksuel" tit er forbundet med fordomme. Altså nogen folk tror, at hvis man er lesbisk, så er man på en bestemt måde. Jeg tænkte selv at jeg ikke kunne være "rigtig" lesbisk fordi jeg ikke "ligenede" sådan én og fordi jeg havde haft drenge kærester før. men efter jeg havde været kæreste med en pige og var kommet en del i forskellige ungdomsgrupper for bøsser og lesbiske og på forskellige caféer for homoseksuelle fandt jeg ud af, at lesbiske er lige så forskellige fra hinanden som heteroseksuelle hunkøns væsner og at jeg derfor også godt kunne være lesbisk. jeg fandt også ud af at jeg ret godt kunne lide at være kæreste med en pige. så derfor tror jeg at jeg blev ved med at interessere mig for piger. og nu synes jeg det er ok at være lesbisk. men det er altså noget man selv skal finde ud af om man er eller har lyst til at være. Det vigtigste er, synes jeg, at du vælger at være kæreste med dem du bliver forelsket i, og ikke dem som andre mennesker synes du skal være forelsket i. Det er uanset om dem du bliver forelsket i er piger eller drenge, sorte eller hvide, grimme eller smukke.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG