SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Mobning på universitetet
Tilbage til oversigt
 
Jeg er en ung fyr der er studerende på Kbh. universitet hvor jeg p.t. læser medicin. Vi er mange på universitet der er bøsser og lesbiske, men vi har det meget svært fordi vi bliver udsat for meget had og mobning selvom vi er ca. 50% der er bøsser og lesbiske. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op for det er ikke kun i skolen jeg har det svært men også når jeg er hjemme hos mine forældre eller besøger min 3 år ældre søster som er gift med en mand De vil simpelthen ikke acceptere det og har direkte sagt til mig at jeg ikke skal komme hos dem mere. Hvad gør jeg for jeg er kun til fyrer og er ikke meget for at miste min ven. Jeg glæder mig til at høre fra jer.
 
 
Jeg er ked af at høre hvad du bliver udsat for. Det kan være meget hårdt at møde så meget modstand som du beskriver. Mht. dine studiekammerater håber jeg at du finder ud af at holde godt sammen med de andre homoseksuelle og de heteroseksuelle som er positive overfor dig. De andre er ikke værd at spilde din energi på.

Jeg kan godt forstå at det virker meget uoverskueligt, når din familie også er hårde overfor dig. Jeg ved godt at det ikke bliver nemt, men mit råd til dig er at holde fast i din ven, skabe dig et solidt netværk af venner og derigennem skabe dine egne rammer. Du skriver ikke hvor længe det er siden at du sprang ud overfor din familie, men ofte tager det noget tid føær de vænner sig til tanken, og her kan det være en god idé at vise dem at du klarer dig godt, er glad for din kæreste og at DE må lære at affinde sig med situationen.

Du kan jo ikke ændre på din seksualitet. Selvfølgelig kan du i princippet godt droppe din kæreste og vælge at leve sådan som din familie giver udtryk for at de finder mest rigtigt, men her syntes jeg at du skal overveje følgende: Forældre ønsker kun det bedste for deres børn. Det bedste gælder både med karakterer, venner, muligheder og lykke.

Selvfølgelig er der ingen forældre der ønsker for deres børn at de skal blive homoseksuelle. Forældre kan ofte have nogle fordomme om hvordan det må være at leve som homoseksuel. Men har de også gjort sig tanker om hvordan det må være for dig hvis du skal undertrykke din seksualitet, leve et dobbeltliv, lyve overfor dine forældre og måske endda gifte dig med en kvinde som du ikke elsker. Det kan da ikke være forældrenes ønske for deres søn eller datter.

Det lyder måske som en kliché, men det er også vigtigt at understrege at den tid du har gået og tumlet med tankerne om det at være bøsse, den tid har du samtidig brugt på at vænne dig til tanken. Nu føler du dig så helt overbevist og har lyst til at alle andre selvfølgelig også skal dele din glæde, men her må du så være large nok til at dine forældre også får tid til at vænne sig til tanken. Så selvom deres umiddelbare reaktion måske ikke er så glædestrålende som du drømte om/håbede på så behøver det ikke være et tegn på at de aldrig vil blive gode igen. Det kan være at de bare skal have lidt mere tid til at sunde sig ovenpå overraskelsen.

Selvom du mener at du har givet dem en tid de bør have for at vænne sig til tanken så betyder det ikke at du behøver at ændre på digselv. Som sagt mener jeg at du bør opbygge dig et netværk af venner som bliver en tryg ramme for dit liv, og så må din familie lære at passe sig ind efterhånden. Det lyder koldt, men er blot realistisk. Ingen tvivl om at det kommer til at kræve hårdt arbejde for dig, specielt på det følelsesmæssige område, men jeg tror at det i sidste ende vil give dig en stærk base som vil få din familie til at vende tilbage. For inderst inde elsker de dig og ønsker at se dig lykkelig.

Hvor starter du så med at opbygge dette netværk? Jeg vil foreslå at du søger en gruppe ligesindede. Måske er det igennem ungdomsgruppen. Der er introduktion den første fredag i måneden kl. 19.30 i Teglgårdsstræde 13.

Hvis du har brug for en snak med nogen om din situation kan du evt. kontakte Ungdomstelefonen på 3336 0080 tirsdage kl. 19.00-21.00, hvor unge bøsser og lesbiske tager telefonen. Du har desuden mulighed for at ringe til Rådgivningen på 3313 1948 torsdage kl. 18.00-20.00. Rådgivningen har i samme tidsrum åbent for personligt fremmøde, hvor du kan få en god snak om alt det der går dig på omkring dette.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG