SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Min bedste ven er bøsse
Tilbage til oversigt
 
Jeg er en pige på 16 år, som har en rigtig god ven, nu handler det ikke ligefrem om mig det er om, men jeg vil gerne have noget hjælp.
Sagen er sådan at han har lige fortalt mig at han er bøsse, og det var ikke et chok for mig eller noget, men der ligger bare det bag ved det at, hvergang at han sidder hjemme ved hans far, og ser f.eks fjernsyn om bøsser osv. så siger faderen at at bøsser og lesbiske skulle gasses, skydes eller pines.
Sønnen er meget flov og tør ikke at fortælle ham det, men så var det jo lige at jeg ville spørge jer om hvad skal han gøre, for det går ham meget på ? og er bange for at midste sin far.
Jeg håber at i kan give et meget godt svar for det har han brug for.
 
 
For det første vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige at din ven er heldig at han har dig som veninde. Det er altid godt at man kan have nogen at snakke med om alle disse ting når man som din ven går og er i tvivl omkring hvordan man skal gribe tingene an. Her er det godt at du kan hjælpe ham.

Din vens situation lyder til at være meget ubehagelig. Det er svært at give nogen rigtig trøst, men jeg håber alligevel at han og du kan bruge dette svar til noget. Jeg skriver svaret direkte til din ven, og håber at du vil give det videre til ham.

****
Der er ingen i hele verden der har KRAV på at få at vide hvilken seksualitet man har. Dvs. din far behøver i princippet ikke at få noget at vide, hvis du ikke ønsker det. Det kan være at du har det bedre med at vente til du er flyttet hjemmefra før far får det at vide.


Jeg råder aldrig folk til at springe ud, men siger altid at man først skal gøre det når man selv er klar til det. Og det er kun én selv der ved hvornår man er det. Hvem man skal sige det til og hvem man skal holde det hemmeligt for er også noget man selv kan bestemme. Du har allerede valgt at fortælle din veninde det, og i hende har du en god ven som du kan støtte dig til. Det er specielt vigtigt når du stadig tumler med problemet omkring din fars udtalelser.

Støt dig til at du VED at der er mennesker her i verden der accepterer dig uanset hvad din seksualitet er. De accepterer dig for den person du er, og det er DET der bør tælle. Du blander dig jo heller ikke i hvem de andre kigger efter, hvem de forelsker sig i eller hvem de går i seng med.

Når din far siger som han gør rammer det dig selvfølgelig meget hårdt. Men lad mig lige understrege at det ikke nødvendigvis behøver at betyde at han vil tage afstand fra dig når han får at vide at du er til fyre. Folk kan ofte være meget grove i munden når de taler om "dem der" som bare en en flok fremmede mennesker. Men når det går op for dem at deres nærmeste ven, søn, bror, osv. er bøsse så er situationen en anden. Ham kender de jo i forvejen. Ham kan de jo godt lide. Ham elsker de jo. Og han er jo IKKE én af dem vi ikke kan lide!

Det lyder lidt åndsvagt, men jeg har selv oplevet det med min bror. Han har siden han fik det at vide brugt meget energi på at vise mig at han accepterer mig og at hans syn på bøsser har ændret sig. Det var jo en flok som han slet ikke kendte han gjorde grin med og sagde grimme ting om. Men mig holdte han af og han lærte at se at bøsser ikke er som hans fordomme.

Det kan også være at din far med sine udtalelser prøver at redde dig fra at "blive" bøsse fordi han godt er klar over det, og mener at du vil blive ulykkelig hvis du "vælger" at blive bøsse. Det er en misforståelse som nogle forældre har, at de kan præge deres barn til ikke at blive homoseksuel. Og de tror at man ikke kan blive glad og lykkelig som bøsse.

Men når du en dag er stærk nok til at snakke med ham om det, kan du jo understrege at du faktisk ville blive meget ulykkelig hvis du VALGTE at leve som heteroseksuel og at du også ville såre den kvinde som du måske giftede dig med, fordi du jo ikke rigtigt elskede hende, og at du i sidste ende også ville såre de børn du måske fik, BARE for at glæde din far. Det ville være en masse mennesker der bliver såret unødigt, når du rent faktisk kunne leve et lykkeligt liv som bøsse sammen med en sød kæreste.

Forældre har uanset hvad de siger, og uanset hvordan de viser det, et stort ønske om at deres barn får et godt og lykkeligt liv, og her kan du jo prøve at forklare eller vise din far at han kan hjælpe dig til at få et bedre liv hvis han accepterer og respekterer dig, uanset hvilken seksualitet du har. Det kan selvfølgeligt godt være at han har brug for noget tid til at vænne sig til det, men det er også iorden. Det er såmænd også iorden hvis han ikke helt forstår det, så længe han RESPEKTERER og ACCEPTERER at sådan er du.

Og sådan er det faktisk med ALLE dem du omgåes. Du kan ikke forlange at de skal forstå det...eller at de skal kunne lide det, men de SKAL respektere det, for hvis de ikke kan respektere det, så kan de i bund og grund ikke respektere DIG. Er de så rigtige venner? Skal DU tolerere folk der ikke vil respektere dig?

Heldigvis siger min erfaring fra langt over trehundrede unge homoseksuelle at det er YDERST sjældent at venner og familie ikke accepterer det.

For hvis det er nogle rigtige venner, så bør det jo ikke betyde noget i jeres venskab. Du er jo stadig den samme person. Den person som de holder af. Prøv at forklare dem at du ikke PLUDSELIG er blevet bøsse. Det var du også dagen FØR du fortalte dem det, og dengang kunne de jo godt lide dig. Så hvorfor skulle dette her ændre noget? Den eneste forskel er at de nu VED det...og at du nu kan være ærlig overfor dine venner, ligesom DE kan være ærlige overfor dig om deres tanker og følelser.

Min erfaring siger mig at de fleste rigtige venskaber faktisk blot bliver bedre og stærkere af at man springer ud, fordi man netop viser at man er villig til at være åben og ærlig om sine følelser, og dermed lukker vennen/veninden ind i dit liv.

Du kan læse mere om hvordan andre har gjort det, og hvilke oplevelser de har haft med det på vores hjemmeside: www.ungdomsgruppen.dk. Her kan jeg anbefale at du læser de forskellige "spring ud historier" fra andre unge fyre. Dem finder du under punktet "Spring Ud".
Der er også et par gode råd om udspring som jeg vil anbefale at du kigger på.

Hvis du føler dig klar til at møde andre bøsser og lesbiske så kan jeg anbefale at møde op i en af de ungdomsgrupper der er i landet. Tryk på den by på kortet der ligger nærmest dig og se hvor den nærmeste ungdomsgruppe er.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG