SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

En fyr fra skolen sprang ud som bøsse
Tilbage til oversigt
 
HejZa, jeg er en pige på 17 år, og jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilken reaktion jeres venner havde. For vi har en dreng på vores skole, som har sagt til et fællesmøde, at han var bøsse. Det var mange der tog det fint, men mange af hans gode venner, kunne ikke acceptere det. Hvad har i oplevet????
 
 
For det første vil jeg gerne sige at jeg syntes det er flot af din kammerat at han turde stille sig op og sige det til alle på én gang. Det har helt sikkert været et meget svært skridt at tage, og derfor er det også godt at høre at der var mange der tog det fint. At hans nærmeste venner ikke reagerede helt så godt er ærgerligt, men nok mest et tegn på at de er blevet overraskede, og ikke helt ved hvordan de skal reagere.

Jeg kan forestille mig at de måske har følt at han burde have fortalt dem det først, siden de jo var hans bedste venner, og derfor følte sig tilsidesat. Det kan også være at de i overraskelsen er blevet nervøse for hvad andre måske vil tænke om dem, når man jo ved at de var bedste venner med "ham bøssen". Måske er de bange for at nogen skal begynde at drage deres egne konklussioner, og derfor skynder de sig at tage tydeligt afstand, så andre kan se at de "i hvert fald ikke er på samme måde".

Forhåbentligt bliver situationen bedre med tiden, når folk opdager at man sagtens kan være bedste venner med en bøsse uden at det betyder at man "laver noget sammen med ham". Nogle gange reagerer venner også på en nervøsitet for at han måske har skjulte motiver med sit venskab - at han vil være mere end venner.

Det er en stor skam at folk i dagens Danmark stadig kan føle sig selv truet, af andres seksualitet. Heterofyre kan jo også have bedste pige-venner uden at ville i bukserne på dem. Men når det gælder bøsser og drengevenner sker det nogle gange at heterofyre føler sig usikre og vælger den "sikre" løsning - at kappe alle venskabsbånd. "Så kan andre da ikke tro at jeg er sådan!" tænker de.

Heldigvis er dette ikke den reaktion man møder overalt, og jo ældre og mere moden folk bliver jo lettere vil venner også reagere på det. I den alder som du og dine klassekammerater er i, er det meget vigtigt at etablere sin identitet og udsende de "rigtige" signaler. Men når man har fundet sin egen identitet og er mere afklaret omkring hvem man selv er og hvad man selv er til, er det også nemmere at acceptere andre, selvom de måske er forskellige.

Det ser man jo også med mobning pga. andre ting. Hvis der er nogle i klassen der ikke passer ind i in-gruppen, vil de nemt kunne blive frosset ud, pga. de mindste dumme ting. Først når man bliver ældre og mere moden vil man kunne acceptere og lære at værdsætte forskelligheden.

Man hvad hjælper det din kammerat lige nu? Ikke meget andet end at jeg håber at han holder ud, og giver pokker i hvad folk siger til ham lige nu. Dem der kan acceptere ham uanset hvilken seksualitet han har, er dem der er værd at bruge sin tid sammen med. De andre der ikke er helt så modne, har måske bare brug for lidt mere tid til at vænne sig til den nye situation og så vender de rigtige venner såmænd også tilbage.

I mellemtiden kan I der har vist ham støtte fra starten gøre jeres til at han ikke føler sig udstødt, og dermed også vise de andre at man sagtens kan være venner med en bøsse uden at det betyder noget om jeres egen seksualitet. Det kan dermed være med til at fremskynde de andres modning til en mere afslappet holdning.

Du spørger hvordan andre har oplevet at venner har reageret. Heldigvis oplever de fleste en god positiv reaktion når de vælger at springe ud som bøsse eller lesbisk. Personligt har jeg kun mødt meget få negative reaktioner, og det har netop været fra et par fyre der ikke var modne nok til at vide hvordan de burde reagere.

Hvis du læser de forskellige spring-ud-historier på vores site vil du kunne læse hvordan andre unge bøsser og lesbiske har oplevet at fortælle det til venner og familie.

Til slut vil jeg bede dig om at give din kammerat vores internetadresse, så han selv kan gå ind og finde mere information. Det vil samtidigt være en venlig måde at sige til ham på, at du bakker ham op, og er villig til at snakke med ham om det. Det er den slags venner alle har brug for!


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG