SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

13 år - For ung til at være sikker?
Tilbage til oversigt
 
Jeg er en pige på 13, som tror, ret stærkt, at jeg er biseksuel. Jeg tør ikke sige det til nogen, da jeg er bange for, at de vil tage afstand til mig..

Mange siger, at man er for ung til at finde ud af, om man er til samme køn, hvis man kun er 13..

Men jeg er ret, for ikke at sige helt, sikker på at jeg er biseksuel..

Men hvad skal jeg gøre? Vente med at sige det til folk, eller bare 'springe ud', med det samme?

Det er ret hårdt at skulle springe ud, når næsten alle jeg kender syntes det er klamt, ulækkert osv. De siger ikke rigtigt hvorfor de syntes det er ulækkert..

Kan det ikke bare skyldes uvidenhed?

- De siger bøsser er klamme, og alt for feminine. Okay, nogen bøsser er meget feminine, men jeg kender mange bøsser, der ikke ter sig feminint. Nogen homoseksuelle er ulækre, men det er der fanme også heteroseksuelle der er!

Men, i hvert fald.. Håber I vil hjælpe mig med, hvad jeg skal gøre..

 
 
Det er et svært valg du står overfor, som de fleste homo- og biseksuelle kæmper en del med, før de vælger hvad de vil gøre. Det er umuligt for mig udfra en e-mail at sige hvad der vil være det bedste for netop dig at gøre. Det er nemlig kun dig der kan afgøre om folk skal have det at vide og i særdeleshed HVEM der skal have det at vide.

Vi hører ofte om denne problemstilling og som du også kan læse i nogle af de andre breve i brevkassen (f.eks. http://www.ungdomsgruppen.dk/index.php?url=brev1&id=92 eller http://www.ungdomsgruppen.dk/index.php?url=brev1&id=96 ) så er det altså en beslutning der ligger helt hos dig.

Jeg vil give dig fuldstændigt ret i at man sagtens kan være 100% sikker selv om man ikke er ældre end du er. Nogle mennesker bliver sikre ret tidliggt, mens det kan tage en del flere år for andre.

Det gør det bestemt heller ikke nemmere at høre andres dumsmarte bemærkninger om bøsser og lesbiske. Men her kan jeg personligt sige at de folk jeg oplevede det fra, før jeg sprang ud, alle er holdt op med det, efter jeg sprang ud. Deres holdninger er sjældent så grove som de lyder. Det er lidt ligesom dårlige vittigheder om udlændinge eller handikappede - hvis man ved at man er i lokale med nogle af slagsen vil man jo heller ikke sige det. Men med os homoseksuelle ved folk det jo ikke før man selv har gjort opmærksom på det.

Vittighederne og de dumme bemærkninger vil derfor oftest bunde i folks egne usikkerheder. Desværre er der mange der føler sig mere ovenpå, hvis de først kan jokke på nogle andre. Og det giver sig så udtryk i racistiske, homofobiske eller andre dumme kommentarer.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG