SpørgsmålUdskriv

Spørgsmål og svar

Er det klogt at springe ud
Tilbage til oversigt
 
Alle jeg kender (inkl. familie, venner & bekendte) siger altid skældsord hvis ordet bøsse kommer på bordet - og jeg hører ALDRIG positive eller bare neutrale udtalelser (men hvad kan man forvente, når man bor i blandt nogle konservative bonderøve!) Når folk kommer med udtalelserne, griner jeg også bare, og virker som om jeg synes det er sjovt. Jeg ved godt at man skulle prøve at ændre deres holdninger, men hvis man begyndte, VED jeg at de ville mistænke en. For jeg bor ude på landet - og her i området er bøsser noget langt de fleste tager afstand fra og håner. Selv dem jeg har et tæt forhold til har den samme opfattelse, mere eller mindre. Er det så klogt at sige at man selv er bøsse?
 
 
Det er et meget svært spørgsmål som vi alle har tumlet med mere end én gang.
Hvornår er det klogt at sige det? Hvem er det bedst at holde det hemmeligt for? Hvad sker der hvis jeg siger det til en person som tager det på den forkerte måde? Jeg vil råde dig til ikke at sige det før du føler dig HELT klar til at snakke med dem om det. Der er ingen grund til at springe ud, hvis du føler at du ødelægger mere for dig selv end du gavner. Men hvis du føler dig klar, så kan det samtidigt være en fantastisk lettelse at få det sagt så man slipper for at lyve og leve et dobbeltliv. Det er dog nok vigtigt at vælge en 'sikker' person at fortælle det til først. En person som du føler dig sikker på vil tage det p en god måde og acceptere dig. Det kan for nogle være en rigtig god ven/veninde, andre vælger en god lærer eller måske endda en af forældrene. Her må du selv finde ud af hvor du tror du vil møde den bedste reaktion. Grunden til at det er så vigtigt at starte med en god oplevelse er, at man så i hvert fald ikke føler at man kan mist ALT når de næste udspring følger. Hvis du vil, kan du jo også aftale med person at dette forbliver jeres lille hemmelighed indtil du er klar til næste udspring. Det er heller ikke nødvendigt at springe ud for ALLE. Du kan jo godt vælge nogle få ud, som du stoler på vil holde på jeres hemmelighed sammen. På den måde får du nogle du kan snakke med om det, men undgår at sladderen løber. Men det vigtigste er at du springer ud som bøsse fordi du selv føler det er det du vil. Ikke fordi de andre taler nedsættende om bøsser.
Du skriver også noget om at du godt ved "at man skulle prøve at ændre deres holdninger, men hvis man begyndte, VED jeg at de ville mistænke en." Til det vil jeg sige at du heller ikke her er forpligtet til at gå på barrikaderne fordi nogle fordomsfulde personer taler nedsættende om bøsser og lesbiske.
Det kan du sagtens vente med at gøre til du er blevet helt klar til at tage kampen op, og er sprunget ud overfor personerne. Indtil da kan du fint nøjes med at smile/grine med...men husk på at hver gang du smiler og griner af de udtalelser er der måske en anden i selskabet som tror at DU også er fordomsfuld...eller sagt på en anden måde, Der kan også være andre der griner og smiler som måske gør det for ikke selv at virke anderledes... ,-)
Vi har alle prøvet det på et eller andet tidspunkt.


1999 - 2018 © ungdomsgruppen.dk
- om os - links - tekniske problemer?
SG